Županijsko natjecanje iz informatike

U petak 14. veljače 2020. godine u našoj školi održano je Županijsko natjecanje iz informatike za učenike osnovne i srednje škole. Okupilo se stotinjak najboljih učenika informatičara i tridesetak mentora Sisačko-moslavačke županije.

U predvorju naše škole bilo je svečano otvorenje koje je započeo školski zbor pod vodstvom učiteljice Irene Mikšić, otpjevavši himnu Lijepa naša domovino i pjesmu Nek´ svud ljubav sja. Svečanome otvorenju prisustvovali su gradonačelnik Josip Mišković i dožupan Roman Rosavec. Nakon glazbene izvedbe, sve prisutne pozdravio je ravnatelj škole Dražen Mlakar te je zaželio svim učenicima natjecateljima puno sreće i uspjeha na natjecanju. Prisutnima je dobrodošlicu poželio i dožupan Roman Rosavec te je ukazao na važnost informatičkoga znanja danas. Učenici koji su došli na ovo natjecanje pokazuju zavidno znanje u informatičkom području te ga treba i dalje razvijati i poticati natjecanjima na svim razinama.

Natjecanje se provelo u nekoliko kategorija (LOGO, Algoritmi, Osnove informatike, Digitalne kompetencije), a natjecali su se učenici od petoga razreda osnovne škole do četvrtoga razreda srednje škole.

Našu školu predstavljala je učenica osmoga razreda Dora Lendvaj i učenik petoga razreda Filip Kutleša.

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima na trudu i pokazanome znanju i zahvaljujemo svima koji su pomogli i doprinijeli u provedbi ovoga natjecanja.

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.