Zabavni sadržaji

ŽELJKINE PRIČE ZA MALI ODMOR

Ponedjeljkom, srijedom i petkom iza 13 sati na Školskom portalu Željka Horvat-Vukelja pričat će svoje legendarne priče. Nadamo se da će ubrzo doći i vrijeme kada ćete je ponovo čuti uživo u školama i knjižnicama.

  1. priča: Crvić
  2. priča: Kad je Mjesec htio popiti more
  3. priča: Medo Edo
  4. priča: Kamion Mješalica
  5. priča: Mrvica
  6. priča: Noćna pustolovina jednog ključa
  7. priča: Plavo puce
  8. priča: Čarapić
  9. priča: Josip i njegove vezice

 

SMIB I MODRA LASTA

Školska knjiga daruje svim učenicima besplatan pristup listalici s novim brojem Smiba i Modre laste. Otkrijte što je smislila Durica i kakve savjete nudi Lastan. U oba časopisa čeka vas više od stotinu zabavnih tekstova.
Čitajte pjesme i priče, upoznajte talentirane vršnjake, doznajte zanimljivosti o životinjama, prirodnim i kulturnim ljepotama Hrvatske i svijeta, rješavajte enigmatske zadatke, kvizove i pitalice, smijte se uz stripove i šale. Najbolji časopisi za učenje i zabavu nude mnogobrojne zanimljive sadržaje.

SMIB, broj 7 – ožujak 2020.

SMIB, broj 8 – travanj 2020.

MODRA LASTA, broj 7 – ožujak 2020.

MODRA LASTA, broj 8 – travanj 2020.

 

ONLINE SLAGALICE

Knjižnice grada Zagreba pripremile su vam zanimljivi način kako sebi i svojoj djeci prikratiti vrijeme provedeno u kući. Na dolje navedenoj poveznici možete pronaći niz online slagalica sastavljenih od raznolike građe iz vrijedne Digitalizirane zbirke Knjižnice grada Zagreba.

 

DOSADNO MI JE, ŠTO DA RADIM?

Na ovoj ćeš stranici pronaći zanimljive aktivnosti za svakodnevnu zabavu i učenje novih vještina. Pogledaj podstranice Aktivnosti za slobodno vrijeme, Zabavne i poučne stranice i Naši radovi.

 

LUTKE OD PAPIRA

Ako se iz udobnosti vlastitog doma poželite baviti lutkarstvom, dugogodišnja kreatorica lutaka i svestrana umjetnica Ljubica Suturović pokazat će vam kako da sami napravite lutku od papira.

Video možete pogledati ovdje:

PIF lutke od papira – Lutkarstvo od doma / za SVE

 

QUICK, DRAW!

Quick, draw! je igra u kojoj vam Google zada zadatak da nešto nacrtate. Radi se o šest pojmova za kojeg svakog pojedinačno imate po 20 sekundi vremena. Kada crtate zadani pojam, umjetna inteligencija pokušava odgonetnuti što to pokušavate nacrtati i ispsuje odgovore u donjem dijelu ekrana. Kada umjetna inteligencija prepozna točan odgovor, odnosno vaš crtež, Google vam priznaje odgovor.

 

PRIČE ZA LAKU NOĆ

Na YouTube kanalu Čudesna šuma možete poslušati priče, pjesme i bajke za djecu. Priče za laku noć dio su autorski osmišljenog sadržaja koji se čita sporo i u opuštajućem tonu kako bi slušatelj imao više vremena za maštanje te za lakše opuštanje i spavanje.

Komentari su zatvoreni.