Županijsko natjecanje iz Informatike

U srijedu 3. ožujka 2021. godine u našoj školi održano je Županijsko natjecanje iz informatike za učenike osnovnih škola. Okupilo se sedamdeset najboljih učenika informatičara i dvadeset mentora Sisačko-moslavačke županije.

Svečano otvorenje započela je školska djevojačka klapa, koju čine učenice petoga, šestoga i osmoga razreda, pod vodstvom učiteljice Irene Mikšić, otpjevavši himnu Lijepa naša domovino. Nakon toga uslijedila je izvedba učenika 4. b razreda koji su veselo otpjevali pjesmu Pričao mi djeda moj. Nakon glazbene izvedbe, sve prisutne pozdravio je ravnatelj škole Dražen Mlakar te je zaželio svim učenicima natjecateljima i njihovim mentorima puno sreće i uspjeha na natjecanju. Na svečanome otvorenju prisustvovao je i gradonačelnik Josip Mišković koji je prisutnima poželio dobrodošlicu i uspjeh. Učenici koji su došli na ovo natjecanje pokazuju zavidno znanje u informatičkom području te ga treba i dalje razvijati i poticati natjecanjima na svim razinama.

Natjecanje se provelo u nekoliko kategorija (LOGO, Algoritmi, Osnove informatike, Digitalne kompetencije), a natjecali su se učenici od petoga razreda do osmoga razreda osnovne škole.

Našu školu predstavljali su učenici petog razreda Lucija Novačić, Filip Kutleša, Jan Hosu, Ante Cvitanović i Fran Pedić te učenica šestoga razreda Maja Arnautović pod vodstvom učitelja Darka Rakića.

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima na trudu i pokazanome znanju i zahvaljujemo svima koji su pomogli i doprinijeli u provedbi ovoga natjecanja.

 

 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.