Zelena Čistka

U sklopu globalnog pokreta Let`s do it! World Cleanup 2012 u Hrvatskoj se provodi kampanja Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, koja će 21. travnja 2012. Okupiti najveći broj volontera u zajedničkoj akciji čišćenja.

OŠ Popovača uključila se u ovu akciju koja ima za cilj podizanje svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada. Prvi je korak pronalaženje manjih ili većih divljih odlagališta u čemu su već učenici 6.d napravili prvi korak. Dobili su zadatak da putem do škole i u svojoj bližoj okolici uoče i uslikaju nepropisno odložen otpad i smeće.

Na putu do škole kroz Rajčevac

Gotovo u svakoj ulici ima raznog ˝malenog smeća˝: omoti slatkiša, vrećice, opušci, kutije od cigareta… koje ljudi bez razmišljanja bece i očekuju da će to netko drugi pokupiti. Slike govore više od riječi:

Divlje odlagalište otpada


         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Ribnjača je temeljito pregledana

Otišli smo i u Mikulanicu i temeljito pregledali šumu Ribnjaču.Na njezinom ulazu ima mnogo smeća, no dublje je, nasreću, samo netaknuta priroda. Ipak, ne smijemo zapostaviti nijedan njezin dio. Šume su izvor života i kisika i zato:

Poruka

 

 

 

 

Tomislav Jaklin 6.d

 

 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.