Večer matematike

Sajam zabavnih igara

OLYMPUS DIGITAL CAMERAU sklopu projekta Matematički znanstveni izazovi, Večer matematike organiziralo je  Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Voditeljice projekta su profesorice iz Zagreba Tanja Soucie, koja je ujedno i autorica projekta, i Ivana Kokić.

Večer matematike održala  se u  više od 280 škola u Republici Hrvatskoj, pa i u Osnovnoj školi Popovača, 5. prosinca 2013. godine s početkom u 18 sati.

 Skup je to interaktivnih radionica u kojima sudjeluju učenici i njihovi roditelji, a koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu  zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

 Večer matematike nalik je sajmu. Sudionici obilaze „matematičke stanice“ i odabiru aktivnosti u kojima će sudjelovati. Materijali s detaljnim uputama o aktivnostima dostupni su na svakoj stanici, a „dežurni matematičar“ (profesor matematike i/ili učenik) pomoći će pri njihovoj provedbi.

Cilj Večeri matematike je popularizacija matematike, te poticaj učenika za nastavak matematičkog obrazovanja.

U našoj školi u Večeri matematike sudjelovale su učiteljice: Antonija Zohar, Renata Jambrešić, Marcela Prebeg, Maja Loina i Zvjezdana Martinec  s  učenicima i roditeljima u svojim razrednim odjelima.

 Zvjezdana Martinec, prof.

A što o Večeri matematike kažu sudionici?

Na Večeri matematike okupili su se učenici sa svojim roditeljima. Tu smo večer obilježili igrajući razne igre: domino, bingo, memori. U svakoj igri bio je po jedan učenik ili roditelj koji je objašnjavao pravila. Družili smo se i zabavljali, provodili vrijeme s roditeljima, a pritom, neprimjetno učili. Na kraju smo zaključili: nije loša ta matematika!

Lana Antoliš, 6.B

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.