Učenička zadruga “Jelenak” na Županijskoj smotri

U petak 20. svibnja, naša školska zadruga Jelenak sudjelovala je na Županijskoj smotri učeničkih zadruga Sisačko-moslavačke županije u Banovoj Jaruzi.

Naša je zadruga ove godine izrađivala razne rukotvorine, a za glavni proizvod kojim smo se  predstavili na ovogodišnjoj Smotri odabrali smo čestitke s motivom haljinice u stilu narodne nošnje. Kreativna sekcija naše Zadruge predvođena vjeroučiteljicom Klarom Markešić ove je školske godine izrađivala čestitke za razne prigode poput rođenja, rođendana i raznih proslava, krštenja, pričesti, krizme, vjenčanja, blagdana poput Božića i Uskrsa. Za izradu ovih posebnih čestitki nabavili smo i poseban alat – razne predloške za izrezivanje motiva i Sizzix stroj za teksturiranje papira i izrezivanje motiva prema predlošcima.

Naš se izbor pokazao jako dobrim jer smo se predstavili jedinstvenim proizvodom!

Učenice Anamarija Horvat i Dorotea Andlar su pred prosudbenom komisijom fantastično predstavile postupak izrade čestitke, a učenice Danijela Markešić i Manuela Mravinac su se pokazale vrsnim promotoricama i prodavačicama naših proizvoda. Uz čestitke, donijeli smo i brojne proizvode od tkanine koje je izrađivala sekcija Šivaonica s vjeroučiteljicom Lukrecijom Špoljar.

Nismo se plasirali na državnu razinu, ali smo dostojno predstavili našu školu i zadrugu. Sa smotre smo ponijeli puno pohvala, bogatiji smo za novo iskustvo i zajedništvo, a i imali smo priliku vidjeti kreativnost još 22 zadruge s područja naše županije koji su se predstavili svojim radom i proizvodima.

Hvala svima koji su nam pomogli u pripremama za smotru i svima koji prate i podržavaju naš rad tijekom cijele godine!

Imamo ove godine i jedan novitet – ukoliko želite pogledati Katalog svih naših ovogodišnjih proizvoda, možete to učiniti putem niže navedene poveznice ili skeniranja QR koda.

Također, za potrebe predstavljanja na smotri snimili smo video praktikum izrade čestitke koji također možete pogledati putem skeniranja QR koda u galeriji fotografija.

 

Poveznica za katalog proizvoda: https://www.canva.com/design/DAFAN2FlXjU/egJ7ipUAM5U0nBT7scLomg/view?utm_content=DAFAN2FlXjU&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishpresent

 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.