Dan planeta Zemlje

Ove smo godine Dan planeta Zemlje obilježili raznim zanimljivim aktivnostima na svim predmetima u razrednoj i predmetnoj nastavi tijekom cijeloga tjedna.

Učenici su imali priliku uživati u drugačijoj nastavi, odnosno primijeniti ono što uče. Vrtlarili smo, čistili okoliš škole, izrađivali kućice za ptice, razne predmete od reciklirajućih materijala, lutke za lutkarsku predstavu, slikovnice, kvizove, istraživali smo ekološke navike učenika i djelatnika škole te ih prikazali grafikonima, zavirili smo u povijest ekoloških katastrofa, rezbarili ekološke poruke u drvetu, pisali problemske članke, pjesme i sastavke o važnosti očuvanja Zemlje, deset zapovijedi Majke Prirode, a sve to da bismo upozorili na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog klimatskih promjena, onečišćenja i nebrige za naš planet, ali i da bismo ojačali svijest ljudi o okolišu i potaknuli ih da preispitaju svoja razmišljanja i sudjelovanje u brizi o našem planetu jer Zemlja će uvijek vratiti ono što joj daš.

 

 

Na nastavnom satu fizike istraživali smo izvore energije, obnovljive i neobnovljive.

Izradili smo vjetrenjaču te mjerili brzinu vjetra, istraživali energiju vode i što utječe na snagu kojom voda pokreće turbine u hidrocentralama.

Rješavajući radne listove naučili smo o  prednostima i nedostacima neobnovljivih izvora energije i obnovljivih izvora energije (energiji vjetra, vode , Sunca, biomase) te koliko su zastupljeni u našoj domovini. Posebnu pozornost smo skrenuli na to kako trenutačno naše domaćinstvo utječe te kako se odgovorno ponašati kako bismo smanjili utjecaj na okoliš te time doprinijeli očuvanju budućnosti našeg planeta.

 

 

Hvala svima na nesebičnom doprinosu.

Martina Ivić i Bosiljka Krešo

 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.