65. glazbene svečanosti hrvatske mladeži u HNK Varaždin

U srijedu 4. svibnja 2022. smo išli na natjecanje zborova u Varaždin. Putovanje do Varaždina u autobusu je bilo veselo, svi su pjevali i veselili se natjecanju.

Ubrzo nakon dolaska u Varaždin imali smo probu i nakon 10 minuta smo nastupali. Bili smo jako uzbuđeni! Raspoređeni smo u A kategoriju (učenici 4. i 5. razreda) i B kategoriju (učenici 6. i 7. razredi). Naš A zbor ravnala je naša učiteljica glazbenoga Irena Mikšić, a klavirska pratnja bila je korapetitorica Ivana. Bili smo zadovoljni svojim nastupom, ali i pomalo u strahu koje ćemo mjesto osvojiti.

Nakon nastupa išli smo na ručak i u obilazak Varaždina s voditeljicom Silvijom. U šetnji Varaždinom, vidjeli smo razne zanimljive građevine, ulice, kipove te smo saznali svakave zanimljivosti o Varaždinu. Za vrijeme pauze vidjeli smo kako su se prije izrađivale kovanice, koje smo pored mnogih drugih suvenira mogli kupiti. Kada smo se vratili ispred HNK, bili smo zajedno s učiteljicom vjeronauka Lukrecijom Špoljar, koja je također bila s nama u obilasku pa smo neizvjesnost kratili prepričavanjem svojih dojmova.

Nakon otprilike manje od 2 sata, ušli smo u gledalište gdje smo slušali ostale zborove, među kojima je bio i naš veliki zbor B kategorije (učenici 6. 7. i 8. razreda). Svi su lijepo pjevali pa je bilo teško odlučiti koji je zbor bio najbolji.

Nakon završenih nastupa svi smo se ukrcali u autobus i krenuli u Popovaču. U autobusu u kojem smo bili, bilo je jako veselo, ali sada još i življe nego na putu za Varaždin. Svi smo pjevali i smijali se.

Sljedeći dan smo saznali da smo s oba zbora (A i B kategorija) osvojili BRONČANE medalje! Jako smo sretni i ponosni na naš odličan uspjeh!

Petra Jelaš, 5.a

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.