Stigli su nam novi tableti i pametna interaktivna ploča!

WIN_20140204_113706Osnovna škola Veliki Bukovec ušla je u Europsku Uniju sa sredstvima namijenjenim izradi školskog kurikuluma  o sigurnosti djece na internetu. Partnerske su joj škole OŠ Mate Lovraka iz Nove Gradiške, OŠ Gripe iz Splita, OŠ Mladost iz Osijeka te Osnovna škola Popovača. Te škole dobile su projekt „Sigurnost djece na internetu“ financirane iz IPA programa za Razvoj ljudskih potencijala. Podršku pri realizaciji pruža im Hrvatska akademska mreža CARNET, Agencija za odgoj i obrazovanje i niz lokalnih institucija i organizacija. Svakoj od pet škola dodijeljena su 24 tableta i jedna interaktivna ploča, a oni su, upravo stigli i u našu OŠ Popovača! Na njima će učitelji primijeniti svoja znanja koja su stekli sudjelujući u projektu.

Tijekom projekta učitelji će razviti i primijeniti školski kurikulum o sigurnosti djece na internetu. Kurikulum će biti pripremljen za sve razrede osnovne škole i organiziran prema uzrastu učenika. Razvit će se radni materijali, interaktivne igre i politika prihvatljivog korištenja interneta i mobilnih uređaja. Svi materijali bit će dostupni svim školama u Hrvatskoj i pomoći u edukaciji djece, roditelja i učitelja te prevenciji elektroničkog nasilja.

Slogan projekta je „Sigurnih pet za sigurniji net“ koji uključuje pet ključnih postupaka koji djecu uče kako biti sigurniji na internetu.

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.