Premijera filmova – Projekt Otisak

U Popovači 24. rujna 2021. godine u OŠ Popovača održana je premijera filmova u sklopu projekta Otisak gdje je sudjelovao 31 učenik.

U okviru projekta Otisak učenici su tijekom radionica naučili i vidjeli mnogo novih zanimljivosti kroz igru i zabavu. Posljednje radionice bile su animacijske i filmske. Na animacijskim radionicama učenici su koristili nove zvučne i video aplikacije poput Stop Motiona. Na filmskim radionicama učenici su se uspjeli viđati uživo te uspješno snimiti dogovorenu temu za film Florin svijet.

Petak navečer bio je rezerviran za prikazivanje produkta našeg uspješnoga rada. Projekciji filma prethodio je kratki program zahvale te podjela pohvalnica. Okupljenu publiku pozdravile su nastavnice Maja Hainc i Manuela Kujundžić, koje su vodile program, te nastavnik Darko Rakić. Nakon kratkog uvodnog govora sve prisutne je pozdravio i gradonačelnik grada Popovače Josip Mišković, koji nas je govorom ohrabrio i potaknuo za daljnji rad.

              Na animacijskoj radionici Otisak nastalo je ukupno osam animiranih filmova, u trajanju 9 minuta. Za animirane filmove zaslužni su i pohvaljeni učenici Petra Jurčić za filmove Vila i čarobni kristal i Velika utrka, David Čop za Završni crtež, Zvonimir Košćal za Zvjezdana torta pomirenja, Domagoj Jakopović za Pećina opasnog diva, Idora Bolešić za Pet Vet, Ella Sikirić za Morski ljubimci i Maja Arnautović za Vlaška na odmoru.

Film Florin svijet zasluga je učenika sedmih i osmih razreda. Učenici su zaslužni za scenarij, režiju i glumu za što su također javno pohvaljeni. To su: Nika Obranović, Mia Šterijovski, Enola Dolenčić, Karla Jurec, Ela Acel, Ana Cvitanović, Gabi Ložar, Ana Furjan, Lara Loina, Katarina Lukšić, Lea Rajter, Sofija Stambolija, Lara Šunjo, Dorotea Pokas, Antonija Babić i Maks Hajneman. Nakon podjele pohvalnica za uspješno sudjelovanje i rad u projektu Otisak svi prisutni su bili pozvani na zakusku, a posebno iznenađenje je bila torta za učenike.

Bilo nam je vrlo drago sudjelovati u radionicama, zabavili smo se i nešto novo naučili. Nadamo se da će naša škola imati još ovakvih projekata.

Maja Arnautović, Ella Sikirić i Idora Bolešić

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.