Obilježavanje Dana meda – susret s pčelarima

U četvrtak 23. rujna 2021. povodom obilježavanja Dana meda svojim dolaskom su nas razveselili predstavnici Udruge pčelara Lipa iz Popovače, gospodin Drago Plaščar i gospodin Dražen Kocet.

Učenici 4.a i 4. b razreda su nestrpljivo i sa znatiželjom očekivali njihov posjet. Pčelar Dražen Kocet održao je zanimljivo predavanje o pčelarskom zanimanju, pčelama i pčelinjim proizvodima. Med je pčelinji proizvod koji ljudi koriste od davnina jer je prirodno sladilo i sadrži sastojke potrebne za naše zdravlje. Učenici su se oduševili i iznenadili saznanjem da pčela ima 5 očiju, koliko brzo može letjeti te su upoznali postupak nastajanja meda. Gospodin Dražen Kocet je tijekom zanimljivog predavanja ispričao kako nastaje med, koje su njegove vrijednosti i zašto su nam pčele potrebne za opstanak života na našem planetu Zemlji.

Učenicima je predavanje bilo zanimljivo te su na kraju zaključili da je med važna namirnica u našoj prehrani i lijek za sve, ali ne onda kada smo već bolesni već ga je potrebno svakodnevno umjereno jesti. Na kraju zanimljivog predavanja proveden je kviz gdje su marljivi učenici davali točne odgovore i zainteresirano sudjelovali u rješavanju kviza.

Gospodin Drago Plaščar je pomogao učenicima da isprobaju, tko je želio, i zaštitno odijelo koje pčelari nose, a za uspomenu su na kraju dobili i malu staklenku meda.

Učenici i učiteljice 4.a i 4.b razreda

 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.