Održana večer matematike

matematikaVečer matematike održala se u više od 290 osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, pa i u Osnovnoj školi Popovača u Popovači, 4. prosinca 2014. godine s početkom u 18 sati.

Večer matematike je skup interaktivnih radionica u kojima sudjeluju učenici i njihovi roditelji, a koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme i bez da smo svjesni vlastitog talenta svakodnevno svi uspješno rješavamo. Cilj Večeri matematike je popularizacija matematike, te poticaj učenika za nastavak matematičkog obrazovanja.

Večer matematike nalik je sajmu. Sudionici obilaze „matematičke stanice” i odabiru aktivnosti u kojima će sudjelovati. Materijali s detaljnim uputama o aktivnostima dostupni su na svakoj stanici, a voditelji radnih centara pomažu pri njihovoj provedbi. Voditelji radnih centara za 5.a i 5.e razred bili su učenici i učenice: Filip Beleta i Nika Šljubura iz 7.a razreda,te Marino Grbavac,  Nola Kocet, Antonela Lisjak i Paola Tija Tutić iz 7.c razreda koji su svoj posao besprijekorno odradili. Posao fotografa  savršeno je odradio Kristijan Jalšić, učenik 8.e razreda.

U OŠ Popovača u Večeri matematike sudjelovao je ukupno 122 sudionika, među kojima i učiteljice Marcela Prebeg, Josipa Blažević i Zvjezdana Martinec s učenicima i roditeljima u svojim razrednim odjelima.

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.