Sveti Nikola – Slike i video

Sveti Nikola donosi darove školarcima

 

6. prosinca slavi se spomendan sv. Nikole, sveca koji širi ljubav i dobrotu. Poznat je kao zaštitnik djece, moreplovaca, ribara, pekara, zatvorenika, putnika, brodova, trgovaca, i studenata. Njemu u spomen daruju se djeca, ali i odrasli.

Učenici OŠ Popovača sv. Nikolu proslavili su u petak, 5. prosinca. Prvašiće je na klupi dočekala čizmica ispunjena bombonima i čokoladom, a na njihovo iznenađenje, i velika šiba.

Prigodni program održan je u školskoj blagovaoni u 16 sati za učenike viših razreda te u 16,30 za učenik nižih razreda. Program je započeo pjesmom Lovre Ivića i Dijane Mišković uz glazbenu pratnju nastavnika Aljoše Crnobrnje. Nakon pjesme, učenici su održali recitacije koje su govorile o dobrim djelima i darivanju kroz blagdansko vrijeme. Njihove riječi potaknule su nas na razmišljanje kako svatko od nas može biti sv. Nikola, odreći se nečega te darivati potrebite. Kad je završila predstava, svojim nas je dolaskom razveselio i sv. Nikola. Neočekivano i, naravno, nezasluženo iznenadio nas je i Nikolin vjerni pratitelj, Krampus. Svi su učenici dobili darove, a sv. Nikolu otpratili pljeskom.

Nikolina Pavličević i Valentina Naglić, 8.d

Video

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.