Nika Obranović – najbolja čitateljica naglas!

U organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak, 23. i 24. studenoga 2017. godine, održano je 5. nacionalno Natjecanje u čitanju naglas. 

Kroz dva dana natjecalo se 30 natjecatelja iz 15 županija, od Vukovarsko-srijemske do Dubrovačko-neretvanske. Nika Obranović, učenica 4.b razreda Osnovne škole Popovača, predstavljala je našu županiju u mlađoj kategoriji s ulomkom iz knjige Družba Pere Kvržice autora Mate Lovraka.

Nika je imala veliku podršku od učenika iz svojega razreda koji su s njom otišli na natjecanje i navijali. Osim prijatelja iz razreda, Nika je dobila veliku podršku i od svoje mentorice Marije Potočki, knjižničarke Lucije Vlahov i ravnatelja Dražena Mlakara. Prosudbena komisija imala je težak zadatak: odabrati najbolje od najboljih u natjecanju u čitanju naglas! Ipak, odluka je bila jednoglasna –  naša Nika osvojila je dvostruko prvo mjesto – i od glasova publike i od glasova žirija. Nitko nije sumnjao u njen uspjeh na ovom natjecanju. Nikin razred bio je jako ponosan, a pogotovo njena mentorica. Na povratku kući orila se pjesma Večeras je naša fešta raspjevanog i veselog Nikinog razreda, a Nika je pošla kući sretna i ponosna.

Čestitamo Niki na postignutom uspjehu te potičemo i druge da dijele ljubav prema knjizi i čitanju!

 

Nika Rusan, 6.b

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.