DABAR – MEĐUNARODNO NATJECANJE IZ INFORMATIKE I RAČUNALNOG RAZMIŠLJANJA

U razdoblju od 13. do 17.11. ove godine održano je natjecanje Dabar – međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja. Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u njoj želi se učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.

Naša škola jedna je od 430 škola u Hrvatskoj koja je sudjelovala u ovome natjecanju. Natjecanje se dijeli na nekoliko kategorija raspoređenih prema razredima: MikroDabar-1. i 2. razred, MiliDabar-3. i 4. razred, KiloDabar-5. i 6. razred, MegaDabar-7. i 8. razred te GigaDabar-učenici srednje škole.

Zadaci koji od učenika zahtijevaju da razumiju logiku rješavanja nekog problema te da ga potom na isti način riješe, za većinu učenika su i ove godine bili dosta zahtjevni. Ipak među 10% najuspješnijih učenika Republike Hrvatske uspjelo se plasirati čak 9 učenika iz naše škole. U kategoriji KiloDabar to su: Dora Lendvaj, Maja Krnjajić, Iva Vincar i Mario Pleše te u kategoriji MegaDabar: Dorijan Lendvaj, Karić Matej, Faletar Adriano, Bastalec Petra i Jurčić Karla.

 

Čestitamo!

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.