Maturalac učenika sedmih razreda

Učenici se posebno raduju sedmom razredu. Zašto? – Zbog maturalca! Tako su i učenici sedmih razreda Osnovne škole Popovača s nestrpljenjem čekali 28. svibanj kako bi spakirali kofere i krenuli na put sa svojim nastavnicima. Kako im je bilo, što su sve posjetili i što su vidjeli, opisala je učenica 7. d razreda Lana Marković.

1.dan

Krenuli smo u 7h ujutro prema našem odredištu  – ,,Resort Eklata Medena“ u Segetu Donjem. Dok smo putovali svratili smo u Sinj. To je uključivalo šetnju gradom i obilazak Muzeja Sinjske alke. Nakon Sinja došli smo u Resort i upoznali se s animatorima i poslušali sva pravila za ponašanje dok smo tamo. Navečer smo imali ,,PARTY DOBRODOŠLICE.“

2.dan

Prije doručka radili smo jutarnju gimnastiku, a zatim otišli na doručak. Krenuli smo prema Splitu. Sastali smo se s vodičem, šetali smo i razgledali gradske jezgre: Dioklecijanovu palaču, Peristil, Vestibul, spomenik Grguru Ninskom i Marku Maruliću. Nakon Splita smo se vozili do Solina i imali obilazak arheološkog parka Salona, a zatim smo ručali. Poslije ručka vozili smo se do Klisa gdje smo imali interaktivni program ,,Živa povijest tvrđave Klis” u organizaciji povijesne postrojbe, večeru i na kraju dana disko.

3.dan

Opet prije doručka jutarnja gimnastika, doručak. Nakon toga vožnja do Omiša do izletišta Radmanove Mlinice. Imali smo predah, zatim ručak u izletištu. Nakon ručka smo se vratili u resort. Imali smo sportske rekreativne turnire, kupanje, vožnju biciklima, rolama i streličarstvo. Večera. Navečer smo imali animacijski program – ZAVRŠNA SVEČANOST. Ples i oproštaj.

4.dan

Gimnastika ujutro i onda doručak. Zaputili smo se prema Trogiru. Sastali smo se s lokalnim vodičem i obišli stare gradske jezgre. Vratili smo se u resort na ručak. Nakon ručka krenuli smo prema Pakovu selu. Obišli smo Etnoland Dalmati. Upoznali smo tradiciju i način života naših starih na tom krškom kraju, razgledali smo etnografski muzej, začinski vrt, vinograd, guvnu… Kraći odmor. Kada smo završili,  krenuli smo natrag prema školi uz okrjepu u restoranu ,,Marche“ uz autoput. Vratili smo se u kasnim večernjim satima na mjesto polaska.

Na maturalcu je bilo naporno, ali smo isto tako puno toga naučili i novoga vidjeli. Sve u svemu – odlično smo se proveli.

Lana Marković, 7.d

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.