I naši učenici uspješno sudjelovali na natječaju Eko – fotka 2021.

Čestitke učenicima Anamariji Horvat, Ivi Kocet, Anti Cvitanoviću, Lori Križanić, Luciji Novačić, Marku Sitničiću i Miji Šterijovski na odličnim fotografijama s kojima su sudjelovali na natječaju Eko – fotka 2021. 

Fotografije Maslačak Ive Kocet

 Drvo – Lore Križanić

Uz cestu – Lore Križanić

i Ne bacaj smeće – Anamarije Horvat izabrane su za završnu izložbu foto natječaja.

Sve fotografije možete pogledati na ovim poveznicama. 

Poveznica na izložbu za Temu A  https://photos.app.goo.gl/E6tJnjdkvRok5rgV8

Poveznica na izložbu za Temu B https://photos.app.goo.gl/grhT8WZ1KPhWhV7B8

Ovogodišnja tema natječaja Ekofotka, koji Osnovna škola Ferdinandovac organizira već 20 godina, višestruko je inspirativna. Zeleni se, zeleni… najšira je moguća tema natječaja za ekološku fotografiju jer zelena je boja prirode, ona je sinonim za prirodu i prirodno i daje najveći mogući izbor motiva. Zeleno simbolizira prirodno, ekološko, čisto i očuvano u djevičanskom obliku. Prema psihologiji boja simbolizira rast, harmoniju, ravnotežu, mir, svježinu, obnovu, nadu i plodnost, sve proizašlo iz bujnosti zelenila.
Zelena djeluje smirujuće na ljude.

Ona ima ljekovitu moć. Poznata je kao najmirnija boja ljudskom oku i čak može poboljšati vid. Naš poznati skladatelj Alfi Kabiljo, majstor nota i tonova, velik glazbeni umjetnik, koji po vokaciji stvarajući glazbu usrećuje ljude, sam sreću pronalazi u zelenama. Izjavio je da putem na posao prolazi kroz park i tamo vidi tisuće nijansi zelene koje na njega imaju snažan blagotvorni učinak. Isto možemo reći i za bogatstvo fotografija pristiglih na natječaj.

Mentor učenicima je bio učitelj informatike Darko Rakić.

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.