Novi crteži i mural ukrašavaju našu školu

Zahvaljujući našem učitelju Likovne kulture, Igoru Taritašu, dvorište OŠ Popovača poprimilo je zanimljiv i zaigrani izgled.

Na dvorištu ispred ulaznih vrata škole mogu se vidjeti crteži koji potiču na igru, logičko razmišljanje i razvoj motorike. Na zabavno poučnoj stazi možemo vidjeti motiv gusjenice u kojoj je ispisana hrvatska abeceda, moguće je zaigrati školicu, prikazani su brojevi, a posebno su dodani zasebni motivi životinja, cvijeća i sunca.

Na zidu škole naslikan je predivan mural koji prikazuje iluziju učionice. Učionica djeluje usamljeno. Jedan učenik crta sunce na ploči, dok učenica sjedi na prozoru i promatra ga. Učitelj Igor je ovim muralom htio prikazati vrijeme bez tehnologije, vrijeme koje smo sami kreirali i nismo bili ovisni o tehnološkim naprecima. Vrijeme kada se koristila stara zelena ploča i bijele krede, vrijeme kada učenici nisu provodili odmore gledanjem u mobitele i društvene mreže. Mural je svojevrsni simbol vremena i života bez tehnologije, kada smo uživali u međusobnom druženju, komuniciranju i kreativnost iskazivali na nešto drugačiji način.

Mural se tematski i bojama odlično uklopio u okolinu škole i školskoga dvorišta. Za stvaranje murala bilo je potrebno puno truda i vremena, no vrijedilo je svakog dječjeg osmjeha i oduševljenja. Okruženost vizualnim porukama sasvim sigurno će pozitivno utjecati na motivaciju učenika.

 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.