Halloween ili Noć vještica na engleski način

Red pisanja, red čitanja, red gramatike…ali ne i ovaj put! Nastavnica engleskoga jezika Silvija Gostić potrudila se predstaviti nam dio američke kulture kroz vrlo zanimljiv projekt.

Na vratima učionice vještica koja nas poziva da uđemo. Na panoima paučina. Sa stropa vise šišmiši. Posvuda kosturi i pauci. Jesmo li na pravom mjestu? Dolazi nastavnica Silvija Gostić i sve nam objašnjava: uskoro će Noć vještica ili Halloween, obilježavanje tog dana dio je američke kulture. Za uvod duhovi i vrišteće vještice u prezentaciji o neobjašnjivim silama. Pokrivali smo oči rukama, vrištali i padali sa stolica ali-tražili još! Zatim smo bili vrijedni: krenuli smo s pripremom čokoladnih paukova. Koristili samo maslac od kikirikija, čokoladu i štapiće. Sve smo to pomiješali i stavili na hlađenje.Dok su se kolačići hladili, mi smo se zabavljali tradicionalnom američkom igrom „ Bobbing for apples“. Bilo je jako zabavno probati nešto novo. Kolači su se ohladili pa smo ih kušali. Bili su ukusni. Nekoliko smo kolačića podijelili nastavnicima koji su bili oduševljeni.
Ostatak sata proveli smo uspoređujući američki način prehrane s hrvatskim i pokušali pronaći hrvatsku inačicu ovog kolača. Došli smo do zaključka da je hrvatski način prehrane puno zdraviji od američkog.
Nažalost, najbolji sat engleskog brzo je završio, počistili smo učionicu i otišli kući puni dojmova.

Karla Parić Ivičić, 7.c
Katarina Pranjić i Ivana Tutić, 8.e

Video:

 

 Slike:


 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.