Županijsko natjecanje iz matematike

IMG_1949U utorak, 23.veljače 2016. godine, Osnovna škola Popovača bila je domaćin Županijskog natjecanja iz matematike.

Natjecanje iz matematike je natjecanje s najduljom tradicijom.

Svečano otvorenje Županijskog natjecanja iz matematike započelo je himnom Lijepa naša koju je otpjevao pjevački zbor naše škole pod vodstvom učitelja glazbene kulture Tomislava Brajdića uz pratnju na klavijaturama ravnatelja Dražena Mlakara.

Na natjecanju su sudjelovali učenici od četvrtog razreda osnovne škole do četvrtog razreda srednje škole. Natjecanje je provedeno u ukupno 13 kategorija, a okupilo je čak 101 natjecatelja, te 90 mentora iz svih krajeva Sisačko- moslavačke županije zahvaljujući  velikom razumijevanju Upravnog odjela za prosvjetu o potrebi popularizacije matematike.

Riječima dobrodošlice učenicima i njihovim mentorima, ravnatelj Osnovne škole Dražen Mlakar podsjetio je kako i sam plasman na Županijsko natjecanje iz matematike predstavlja značajan uspjeh.  Poželjevši učenicima uspjeh na natjecanju, Viša savjetnica za osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje u Sisačko- moslavačkoj županiji Ana Posavec potvrdila je podršku Županije ovakvim aktivnostima.

IMG_1918

Veliku podršku pružio je i  Grad Popovača koji kontinuirano potiče uspješnost i izvrsnost mladih i koji je za učenike koji su ostvarili najbolje rezultate pripremio prigodne poklone.

Ana Strilić, zamjenica gradonačelnika Grada Popovače čestitala je Osnovnoj školi Popovača na izvrsnoj organizaciji natjecanja.

Zvjezdana Martinec, predsjednica Županijskog povjerenstva za provedbu natjecanja iz matematike pozdravila je učenike i njihove mentore zaželjevši im ugodan boravak u našoj školi i što uspješniji rad.

Našu školu na Županijskom natjecanju predstavljalo je petero učenika: Dora Lendvaj, 4.razred s mentorom Mladenom Bagom, Dorijan Lendvaj, 6. razred s mentoricom Zvjezdanom Martinec, Patricija Rakidžija, 7. razred s mentoricom Majom Loinom, Ivan Škojo s mentoricom Marcelom Prebeg i Filip Beleta, 8. razred s mentoricom Zvjezdanom Martinec.

Za svakog natjecatelja i njegovog mentora simbolične poklone osigurale su nakladničke kuće, a magnetiće s logom škole izradili su članovi Učeničke zadruge Jelenak pod vodstvom vjeroučiteljice Klare Markešić i uz tehničku podršku učiteljice informatike Zvijezdane Južvak-Žigolić.

IMG_2016

Veliko hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji i besprijekornoj provedbi Županijskog natjecanja iz matematike!

Zvjezdana Martinec, prof.

VIDEO

 

FOTO

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.