Zelena čistka u našoj školi

Zelena čistka  akcija je koja se u travnju provodi u cijelom svijetu, a cilj joj je čišćenje divljih odlagališta otpada. Najveći je volonterski ekološki projekt u Hrvatskoj i njeni lokalni napori pomažu nam da doprinesemo čišćoj i zelenijoj sutrašnjici.

Akcija se sastoji od više aktivnosti. Učenike je prvo trebalo plakatima i sličnim aktivnostima osvijestiti o nastanku  te načinima odlaganja i zbrinjavanja otpada.

Slijedilo je kartiranje, tj. učenici su sami prijavili divlja odlagališta te ih na karti označili. Učenici su podrobno upoznati s postupkom kartiranja. Slijedila je akcija čišćenja, a zatim su izrađeni panoi radi promicanja same akcije koja bi se u našoj školi trebala održati i narednih godina.

Budući da je učenike trebalo prvo upoznati sa svrhom akcije, 5. i 6. razredi su na satu informatike izrađivali virtualne plakate u programu Glogster i pisali priče s ekološkom temom u programu Storybird. Šesti razredi izradili su i papirnati plakat na kojem su istakli ciljeve akcije kako bi s njima upoznali ostale učenike u školi. Također su izradili i manje plakate koji pozivaju Popovčane da se pridruže akciji i pričvrstili ih na odabrana mjesta u gradu.

Sedmi C razred s učiteljicama Gorankom Priljevom i Martinom Podnar proveo je akciju čišćenja rječice Jelenke  i užeg centra grada. Šesti C razred očistio je prostor oko škole, a mali ekolozi očistili su područje oko sportske dvorane.

Učenici razredne nastave s učiteljicama Natašom Gregurec, Željkom Šimić, Željkom Čupić i Marijom Potočki uredili su pano na koji su stavili ekološke poruke, a koji je izložen u ulaznom prostoru škole.

Igor Kosić, Dora Bičanić,  6.B   

Nikolina Pavličević, 6.D

Video:

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.