Marijini obroci

slika za film

Projekcija filma za osme razrede

Knjižnica i čitaonica Popovača, u suradnji s Knjižnicom OŠ Popovača, organizira u utorak, 21. svibnja projekciju filma za osme razrede.

Naslov filma je The story of Mary’s meals / Priča o Marijinim obrocima. Marijini obroci su globalni pokret koji uspostavlja projekte prehrane u nekima od najsiromašnijih zajednica svijeta u kojima glad i siromaštvo sprječavaju djecu da steknu obrazovanje. Njihova zamisao je jednostavna i učinkovita: pružaju jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja kako bi privukli kronično siromašnu djecu da dolaze u školu. Djeca stječu potrebno obrazovanje koje im u budućnosti može poslužiti kao karta za izlaz iz siromaštva.

Globalni pokret Marijinih obroka započeo je 2002. godine s projektom prehrane za 200 djece u Malaviju. Danas Marijini obroci svakodnevno hrane preko 700 000 djece u 16 različitih zemalja diljem Afrike, Azije, Europe, Južne Amerike i Kariba. (izvor: http://www.marysmeals.hr/)

Film priča priču o ovom hvalevrijednom projektu. Tema nije lagana i zato je namijenjena našim najstarijim učenicima. Oni su upravo pred životnom prekretnicom odlaska u srednju školu. U ovom trenutku bi im tema filma mogla dati novu percepciju onoga što imaju i što mogu ostvariti s obzirom na blagodati kojima su okruženi.

Inja Cahun

Video:

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.