Vilim Popovački i ekipa


Mladi popovački informatičari

Robokup, Informatijada, Školska natjecanja iz informatike, Hrvatska informatčka olimpijada samo su neka od natjecanja na kojima su sudjelovali ili će sudjelovati mladi popovački informatičari.

Zg Informatijada Božo Težak 2012.
Zg informatijada Božo Težak u organizaciji Zagrebačkog računalnog saveza pojedinačno je natjecanje koje se sastoji od nekoliko liga. Logo liga i C++/Pas/BAS liga u kojima se natječu mlađi (5./6.r i mlađi) i stariji kadeti (7./8.r.). Osim kadeta, u osnovnim školama se u sklopu lige Mini vijug@ u Logu natječu i učenici nižih razreda i to u dvije skupine: minići A (1. i 2.r.) i minići B (3. i 4.r.).
U ovo natjecanje uključeno je nekoliko učenika naše škole.

Svaka liga sastoji se od 6 kola, a do sada se održalo 1. kolo Logo Lige u kojoj je Vilim Lendvaj osvojio prvo mjesto sa 100% bodova, Leon Kos je osamnaesti, a Matea Novačić dvadeseta od trideset odličnih natjecatelja. Vilim se natjecao i u C++/B/P ligi u kojoj je također osvojio prvo mjesto.
Liga Mini vijuga ove godine starta malo kasnije, krajem ožujka, pa sada samo možemo očekivati nova prva mjesta naše ekipe: Dorijan Lendvaj, Tamara Kos, Filip Beleta, Teo Miljak i Mario Novačić.

Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici
Osim Zg Informatijade Božo Težak, Vilim je sudjelovao i na Hrvatskom otvorenom natjecanju u informatici. To je natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske kojem je cilj podizanje kvalitete znanja mladih programera, a ukupni rezultati postignuti na natjecanju poslužit će, uz rezultate državnog natjecanja iz informatike, za izbor sudionika Hrvatske informatičke olimpijade 2012. Vilim je u kategoriji šestih razreda na HONI 2011./2012. osvojio prvo mjesto s osvojenih 469 bodova.

Vilim je, osim bodova, na natjecanjima dobio i nadimak. Poznat je kao Vilim Popovački. Lijepo je čitati članke Zagrebačkog računalnog saveza u kojima spominju Vilima:
„Nakon prvog kola u mlađim kadetima uspio je desant na Zagreb kojeg su zajedno proveli Marko Mrki Prološćić iz Našica i Vilim Lendvaj iz Popovače. Ovaj duet šestaša, koji je ´bio sumnjiv´ još na ljetnom kampu, zgrabio je dva puta po 100% bodova.“

Članak Zagrebačkog računalnog saveza: web.zrs.hr/logo-kadeti.php ,  web.zrs.hr/index.php

Goranka Priljeva

Izvor fotografije: www.os-popovaca.skole.hr/2012/01/23/foto-informatika-skolsko-natjecanje/

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.