Večer matematike

večerU OŠ Popovača uz 290 osnovnih škola u Republici Hrvatskoj održat će se Večer matematike, 4. prosinca 2014. godine s početkom u 18 sati.

Skup je to interaktivnih radionica u kojima sudjeluju učenici i njihovi roditelji, a koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu  zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Večer matematike nalik je sajmu. Sudionici obilaze „matematičke stanice“ i odabiru aktivnosti u kojima će sudjelovati. Materijali s detaljnim uputama o aktivnostima dostupni su na svakoj stanici, a „dežurni matematičar“ (profesor matematike i/ili učenik) pomoći će pri njihovoj provedbi.

U našoj školi u Večeri matematike sudjelovat će učiteljice: Marcela Prebeg, Josipa Blažević i Zvjezdana Martinec  s  učenicima i roditeljima u svojim razrednim odjelima.

 

                                                                                             Zvjezdana Martinec, prof.

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.