Terenska nastava sedmih razreda pod nazivom “Da se ne zaboravi”

„Da se ne zaboravi“

U četvrtak 3. listopada 2019. godine Osnovna škola Popovača je s Udrugom hrvatskih branitelja INA-Naftaplin Kvin organizirala terensku nastavu za učenike sedmih razreda pod nazivom „Da se ne zaboravi“. Prije samog početka učenici su na poklon dobili majice u čast poginulih branitelja. Nakon okupljanja, u učionici glazbene kultura gledali smo kratki dokumentarni film s animiranim kartama kako bismo dobili sliku o događajima tijekom Domovinskog rata.

Nakon filma zaputili smo se prema Trgu II. u Popovači gdje su odali počast paljenjem svijeća i minutom šutnje svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima. Nakon toga posjetili smo spomen sobu posvećenu svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima našega kraja.

Prvo sljedeće stajalište bilo je selo Bujavica. Tamo smo saznali da je to selo koje je bilo prvo oslobođeno hrvatsko naselje. Nakon edukativnog govora i tamo smo, zajedno s našim pratiteljima i organizatorima odali počast zapalivši lampione.

Nakon Bujavice posjetili smo mjesto Korita, gdje smo položili lampione i cvijeće na grobove i spomenik te se pomolili svi zajedno u znak sjećanja na šestero poginulih hrvatskih branitelja u tom području.

Mjesto Trokut bilo je naše sljedeće odredište. Na tom mjestu nalaze se spomenici u znak sjećanja na tristo četrnaest poginulih branitelja novljanske bojišnice. Neki od nas čitajući ime i prezimena poginulih branitelja sa spomenika, shvatili smo da poznajemo njihove obitelji. Poklonili smo se s dubokim pijetetom i zapalili lampaše.

Zadnje odredište naše terenske nastave bio je grad Novska. Nakon kraćeg govora kustosice novljanskoga muzeja obišli smo manji dio grada i još jednom svi zajedno odali počast uz paljenje svijeća svim našim poginulim braniteljima. Nakon toga otišli smo na zajednički topli ručak u INA_Naftaplin, a zatim smo se uputili prema kući.

Zahvalni smo na terenskoj nastavi „Da se ne zaboravi“!

                                                                               Anamarija Florijanović i Viktorija Milek, učenice 7. b razreda

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.