Dan nenasilja

„Ahimsa paramo dharma – nenasilje je čovjekova najveća dužnost“, poznata je izreka koju je oživio i popularizirao Mahatma Gandhi.

Mahatma Gandhi je simbol nenasilne borbe za mir, čovjek koji je svojim primjerom podsjetio svijet da nema puta do mira, da mir jest put. Važnost nenasilja za opstanak čovječanstva prepoznao je i UN proglasivši 2. listopada (rođendan Mahatme Gandhija) Međunarodnim danom nenasilja.

U srijedu 2. listopada 2019. godine u OŠ Popovača se održao Međunarodni dan nenasilja. Taj dan u našoj školi obilježen je tako što su se učenici razredne nastave u pratnji svojih učiteljica i učitelja okupili u blagovaoni škole i poticali na jedinstvo, veselje i pozitivnu atmosferu tako što su pričali viceve. Program je otvorio i vodio učitelj Mladen Bago. Učenici prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda na mikrofon su pričali viceve razne tematike s ciljem da nasmiju publiku i sebe same. Mališani naše škole u tome su bili veoma uspješni. Osim svojih vršnjaka i učitelj/ica uspjeli su nasmijati i ravnatelja škole Dražena Mlakara, školsku defektologinju, pedagoginju i psihologa, koji su veselo pljeskali svakome tko je ispričao vic, pružili mu podrški i zabavljali se jednako kao i djeca.

 

Nika Rusan i Nika Tkalec, učenice 8.b razreda

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.