Terenska nastava četvrtih razreda područnih škola

Učenici četvrtih razreda područnih škola Potok, Stružec i Osekovo sa svojim učiteljicama Lahorkom Drčić, Ružicom Bertolan i Višnjom Adrinek krenuli su 15. svibnja put Zagreba i Kumrovca.
Mnogi su učenici taj dan dočekali s oduševljenjem jer ih je čekao obilazak mjesta na kojima još mnogi od njih nisu bili.

Putovanje je počelo polaskom autobusa u 8:00 sati.
Dolaskom u Zagreb učenici su najprije posjetili Tehniči muzej gdje su razgledali stalni postav Muzeja uz stručno vodstvo – transformaciju energije, prometna sredstva, astronautiku, rudarstvo i naftu te vatrogastvo.
Zatim su krenuli prema užoj gradskoj jezgri te razgledali najpoznatije kulturno-povijesne znamenitosti poput uspinjače, posjetili su Katarinin trg, Trg sv. Marka, Banske dvore, Hrvatski sabor, Kamenita vrata, Radićevu ulicu, Dolac i zagrebačku katedralu.
Slijedio je posjet Tvornici olovaka Zagreb u kojoj su se upoznali s procesom proizvodnje olovaka, a svaki je učenik dobio i poklon.

Nakon Zagreba, nastavljaju put u smjeru Hrvatskog zagorja, točnije prema starom selu Kumrovcu gdje se danas nalazi jedini etno muzej na otvorenom.
Tamo su vidjeli kako je izgledala zagorska svadba i kako je tekao život mladog bračnog para. Saznali su kako se od konoplje dobiva platno, upoznali se s kovačkim zanatom, kolarskim obrtom te lončarstvom. Razgledali su izložbu Od zrna do pogače te rodnu kuću Josipa Broza Tita sa spomenikom.

Nastava je bila edukativna, zabavna i nezaboravna!

Mali novinari

 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.