Sveti Nikola

I ove smo godine na lijep način započeli prosinac – mjesec darivanja. S nestrpljenjem smo dočekali posjet našeg omiljenog gosta. U ponedjeljak 6. prosinca obilježili smo najdraži dječji blagdan, blagdan Svetoga Nikole – zaštitnika i darivatelja djece.

Svi zajedno potrudili smo se biti dobri domaćini. Školske prostore uljepšali smo predivnim dekoracijama koje su izradili naši marljivi učitelji i učenici, a sve kako bi svetom Nikoli boravak u našoj školi bio što ljepši i ugodniji.

Sveti Nikola obilazio je učionice, a kada bi ga djeca ugledala na vratima, njihovom veselju nije bilo kraja. Neopisivom srećom zračila su dječja vesela i nasmijana lica dok ih je Niko darivao prigodnim poklonima.

Osim poklonima, sveti Nikola je učenike darivao i lijepim poticajnim riječima da i dalje budu marljivi, hrabri i da šire dobrotu.

Učenici su svetog Nikolu nagradili velikim pljeskom, a neki i pjesmom, uz obećanje da će se truditi biti što bolji, kako bi zajednički susret bio što bolji, kako bi zajednički susret bio zagarantiran i iduće godine.

Ena Rusek, 6.b

 

 

SVETI NIKOLA

Sveti Nikola, volim te ja!

Zbog dobrote tvoje,

moje ozareno lice

radosno sja.

 

Jedva čekam da padne noć,

jer tada znam,

da ti ćeš uskoro doć!

 

Nečujno, tiho,

u blistavu čizmu

da ostaviš mi dar,

i da zauvijek tako bude bar.

 

Kad rano jutro svane,

jedva čekam da na noge stanem

pa da brzo do čizmice jurnem

i otkrijem u njoj skrivene tajne.

 

I tada nema veće sreće

kada shvatiš da je poklon tu

i da si bio dobro dijete,

koje sveti Niko

nikad zaboravit neće!

 

 

Ena Rusek, 6.b

 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.