SUSRET UČENIKA PODRUČNIH ŠKOLA

Jučer je Popovača bila bogatija za dvjestotinjak učenika! Hodnici škole te ulice grada odzvanjale su veselim dječjim glasovima i malenim koracima, a sve to povodom susreta učenika područnih škola!

Učenici iz Volodera, Jelenske, Potoka, Osekova i Strušca, kao i svake godine, sudjelovali su u susretu učenika područnih škola. Okupili su se u 8:30 ispred svojih škola gdje su nestrpljivo čekali autobuse i krenuli prema Popovači.  Bili su raspoređeni u skupine, tako da su učenici 1. i 2. razreda posjetili Osnovnu školu Popovača i Knjižnicu i čitaonicu u Popovači, učenici 3. razreda išli na susret s gradonačelnikom, a učenici 4. razreda posjetili su stari trijem. Ispred škole učenike su dočekali ravnatelj Dražen Mlakar te knjižničarka Lucija Vlahov. Svi zajedno uputili su se prema učionici glazbene kulture – digitalnoj učionici u kojoj je, kako bi se malo opustili, ravnatelj zasvirao na klaviru pjesmu Kad si sretan, a učenici veselo pjevali i izvodili pokrete. Nakon toga, posjetili su školsku knjižnicu u kojoj su imali prilike prolistati zanimljive knjige, a najviše su im se svidjela računala na kojima će moći provoditi slobodno vrijeme kada postanu učenici viših razreda.

Nakon posjete školi, 1. i 2. razredi posjetili su Knjižnicu i čitaonicu Popovača i vrijeme proveli u igri, čitanju i razgovoru s knjižničarkama. Učenici trećih razreda susreli su se s gradonačelnikom Josipom Miškovićem koji ih je upoznao s radom Općine i odgovarao na njihova zanimljiva pitanja. Učenici četvrtih razreda za to vrijeme bili su u dvorištu trijema u kojem ih je dočekao gosp. Josip Kovač i upoznao  s etno zbirkom Zorke Sever, popovačke učiteljice i umjetnice. Svi zajedno su se ponovno susreli u slastičarnici gdje su se počastili sladoledom, a zatim uputili u Dom kulture u kojem je za njih bio pripremljen domjenak. Nakon malog predaha, veseli učenici popunili su dvoranu Doma kulture u kojoj je za njih bila pripremljena predstava Lara u svijetu životinja kao poklon Knjižnice i čitaonice Popovača. Učenicima se predstava jako svidjela, bili su puni dojmova i izrazili želju za što više ovakvih druženja!

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.