Djeca medija za aktivno građanstvo i u našoj školi

U našoj školi održane su vrlo zanimljive i poučne radionice za učitelje, učenike  i roditelje o medijskoj pismenosti koje su održali članovi Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu.

Učitelji su sudjelovali na radionici po nazivom Mediji kao prijatelji u nastavi. Voditelj radionice je bio Ivan Uldrijan.

Učenici su usvojili nova znanja iz medijske pismenosti na radionici Čarobni (varljivi) svijet reklama. Voditeljice radionice su bile Katarina Blažina Mukavec i Alma Mujčinović.

Roditelji su sve saznali kako koristiti medije u komunikaciji s djecom na radionici  Kako koristeći medije poboljšati komunikaciju s djecom. Voditelj radionice je bio doc. dr. sc. Igor Kanižaj.

Zahvaljujemo svim predavačima i drago nam je da smo bili partneri u ovom projektu i nadamo se suradnji s Društvom za komunikacijsku i medijsku kulturu u budućnosti.

 

Kratko o projektu:

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu u 2017. godini provodi projekt pod nazivom Djeca medija za aktivno građanstvo – treninzi medijske pismenosti uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ovim projektom želimo djeci osnovnoškolske dobi približiti svijet medija, te ih potaknuti da budu aktivni, ali i kritički osviješteni korisnici medija. Kroz interaktivna predavanja i radionice u školama ističemo važnost medijskoga odgoja i medijske pismenosti danas te nastojimo djeci i mladima objasniti funkcioniranje i svrhu medija. Smatramo kako je iznimno važno da djeca osvijeste brojne prednosti (pristup informacijama, edukacija i obrazovne svrhe medija, zabava) koje im pruža današnji medijski prostor, ali i rizike i opasnosti s kojima se veoma lako mogu susresti (nasilje, pornografija, droga, elektroničko nasilje, nestvarni prikaz ljepote, stereotipi).

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.