SUSRET PODRUČNIH ŠKOLA

m_20160422_102218Kao i svake godine, i ove godine su se područne škole susrele u Popovači i to još uz prigodan datum, 22. travnja, Dan planete Zemlje i Dan hrvatske knjige.

Ispred OŠ Popovača srdačno nas je dočekala naša knjižničarka. Krenuli smo u obilazak škole i posjetili pedagoginju, pozdravili tajnicu, a u svom uredu dočekao nas je ravnatelj koji nam je zaželio dobrodošlicu i ugodan boravak u školi. Obišli  smo i školsku knjižnicu i upoznali prostor iz kojeg nam svaki mjesec stižu potrebne knjige. Nakon toga ravnatelj nas je poveo u učionicu Glazbene kulture i ispričao nam da ona nije samo to, već i Učionica budućnosti, najmodernija učionica u našoj domovini. A kakva bi to učionica Glazbene kulture bila, k tome i ravnatelj glazbenjak, da nismo zapjevali. Ravnatelj je sjeo za klavir, a mi smo ga pjesmom pratili.

Nakon posjete školi, 1. i 2. razredi posjetili su Knjižnicu i čitaonicu Popovača i vrijeme proveli u igri, čitanju i razgovoru s knjižničarkama.

Treći razredi susreli su se  s gradonačelnikom kao pravi vijećnici i postavljali izazovna pitanja na koja je on ozbiljno odgovarao.

Za to vrijeme za četvrte razrede je u dvorištu trijema Likovno društvo Moslavački krug s gospodinom Josipom Kovačem organiziralo  likovnu radionicu pod vodstvom slikarice i nekadašnje popovačke učiteljice Milice Biželj.

Počastili smo se i sladoledom u popovačkim slastičarnicama, prošetali središtem Popovače te u Domu kulture pogledali kazališnu predstavu Princeza i svinjar  zagrebačkog kazališta Smješko koju nam je poklonila Knjižnica i čitaonica Popovača.

Bilo nam je veoma lijepo i poželjeli smo što prije neko novo druženje!

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.