Što želim biti kad odrastem?

Nastavljaju se susreti s roditeljima 7.d razreda u sklopu projekta predstavljanja zanimanja

Nakon što nam je u veljači svoj posao približio (i oduševio nas) Martinin tata, gospodin Marijan Bošnjak, prvi ponedjeljak u ožujku nas je posjetila i ponešto o svom zanimanju ispričala gospođa Marija Đudarić, Lukina mama, službenica u Jadranskom osiguranju.

Nesuđena krojačica

Gospođa Marija nam je ispričala kako se našla u tom poslu:“ Završila sam srednju školu za krojačicu, ali u struci nisam mogla pronaći posao pa sam se okušala u osiguranju. Za taj posao ne postoji određena škola, već je potrebno završiti bilo koju trogodišnju ili četverogodišnju srednju školu te položiti vrlo zahtijevan ispit nakon kojeg se dobiva licenca.˝

Od dobivanja licence prošlo je sedam godina tijekom kojih je gospođa Marija osigurala brojne automobile, kuće, stanove, imanja, ali i osobe. Sedam godina tijekom kojih je obavljala posao za koji kaže da je lijep i zanimljiv i koji ju ispunjava. Često komunicira s klijentima (komunikativnost , srdačnost i strpljivost važne su osobine službenika u osiguravajućem društvu), a mobitel joj je,uz računalo, najvažnije „ sredstvo za rad“ jer svojim klijentima mora biti dostupna 24 sata na dan. To je, ujedno, i najveći nedostatak ovog dobro plaćenog posla.

Lukinu smo mamu pažljivo slušali i, tko zna, možda se neki od nas odluče baš za taj posao!

Kristina Jaklin 7.d
 

>

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.