“SRCE ZA AFRIKU”

Tijekom veljače i ožujka naša školska zadruga Jelenak održala je humanitarnu akciju “Srce za Afriku”.

Misijska grupa je napravila poticajni plakat kojim je mnoštvom fotografija predstavljen rad i život misionarki Školskih sestara franjevki u Ugandi u mjestu Rwentobo. Pomoću fotografija i tekstova koje smo pronašli na internetskim stranicama učili smo o životu u Ugandi, upoznavali kako žive djeca i naši vršnjaci, kako izgledaju njihove škole, igračke i koliko rade u poljima i s domaćim životinjama kako bi pomogli svojim obiteljima.

Vidjeli smo kako časne sestre pomažu djeci, igraju igre s njima, posjećuju stare i bolesne, podučavaju žene raznim vještinama, obrađuju zemlju… Čitali smo kako pomažu ljudima među kojima žive i dijele s njima hranu i ono što imaju, a tamo su tek nešto više od 3 godine! Tada smo odlučili svojim radom pomoći upravo njima!

Školska zadruga (Zadrugari i Šivaonica) je izrađivala razne rukotvorine na temu Valentinova – čestitke za razne prigode, narukvice, srca od tkanine, torbice – pisma (za kozmetiku i razne sitnice). Napredak u prikupljanju novčanih sredstava pratili smo velikim srcem na kojem je svako obojano polje značilo da je prikupljeno 20 kuna više. Kao i uvijek, učenici, roditelji i zaposlenici naše škole podržali su humanitarnu akciju Zadruge. Prikupili smo dvije tisuće kuna! Novac smo predali časnim sestrama u Zagrebu koje su sredstva proslijedile u Ugandu.

Tjedan kasnije, dobili smo sljedeće pismo zahvale iz Rwentoba:

Poštovani djelatnici, dragi vjeroučitelji i dragi vjeroučenici,

sve vas srdačno pozdravljamo iz Ugande nas četiri sestre: s. Ivka Lučić, s. Kata Karadža, s. Elizabeta Žuljević i s. Urša Marinčič.

Ugodno smo iznenađene vašom plemenitošću i dobrotom koju ste nam ovih dana iskazali. Najiskrenije zahvaljujemo svima vama, djelatnicima, roditeljima, djeci i svima koji su sudjelovali na bilo koji način kako bi pomogli siromašnu djecu u ovom kraju Afrike. Hvala vam za humanitarnu akciju Srce za Afriku, a posebno hvala što ste izabrali nas Školske sestre franjevke kako biste preko nas pomogli najsiromašnijim. Hvala za uloženi trud, hvala što ste odvojili vrijeme učeći o našem životu i radu u dalekoj Africi pomažući potrebnima a posebno vašim vršnjacima koji najčešće nemaju ni ono najosnovnije za život.  Na poseban način hvala vam za financijsku pomoć u iznosu od 2.000,00 kuna koju ste nam poslali. U ime djece, kojoj ćemo s vašim financijskim sredstvima pomoći, hvala od srca za vaše velikodušno Srce za Afriku. Sve vas neka dragi Bog nagradi stostruko za dobro djelo a vaša pomoć će dobro doći siromašnima. Ostanimo povezani u molitvi.

Sve vas pozdravljamo i želimo blagoslovljeno vrijeme korizme kao i sretan Uskrs.

Mir i dobro!

Vaše sestre franjevke iz Rwentoba – Ugande

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.