SOS Dječje selo – brižan dom za svako dijete

Nadamo se da če naši darovi razveseliti djecu

Nadamo se da če naši darovi razveseliti djecu

SOS Dječja sela brinu se za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo.

Učenici 3.a i 4.a razreda prošle su godine za zadatak iz bon tona trebali sakupiti igračke koje im više nisu potrebne. Akcija je prerasla okvire tadašnjeg 2.a i 3.a razreda, pridružili su joj se i ostali učenici naše škole, ali i neki učitelji. Sakupljene  igračke odlučili su darovati djeci SOS Dječjeg sela Lekenik.

Učiteljica Renata Jambrešić, psiholog Hrvoje Jelen i Iva Grbavac, učenica 3.a razreda uputili su se u Lekenik jednog snježnog dopodneva u veljači. Doček je bio ljubazan, a razgled detaljan. U SOS selu živi 71 dijete u 15 kuća. U svakoj kući može živjeti šestero djece za koju se brine SOS majka. Djeca dolaze u dobi od dva tjedna, a odlaze kad završe osnovnu školu. Tada nastavljaju živjeti u posebnim zajednicama. Kuće imaju nazive po cvjetovima: Đurđica, Ciklama, Tulipan, Mak, Različak, Neven,…Kako bi što kvalitetnije ispunila svoje slobodno vrijeme, djeci je na raspolaganju SOS Društveni centar Hermann Gmeiner. U njemu se održava mala rock škola i kazališne predstave, prikazuju se filmovi  i crtići. Štićenici mogu koristiti računala ili se baviti izradom umjetničkih predmeta, crtanjem na svili ili glumom.

 

Igor Kosić 6.b

 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.