Rezultati natjecanja „Sigurniji internet“ 2012.

Naša je škola i ove godine sudjelovala u projektu „Sigurniji internet za djecu i mlade“ koji svake godine organizira udruga “Suradnici u učenju”.
Cilj ovog projekta je podizanje razine svijesti cjelokupne populacije Hrvatske o problemima sigurnosti djece i mladih na internetu.
Projekt se provodio tijekom veljače, a učenici su se u akciju uključili izradom multimedijalnih radova (videa, igara, animacija i slično) kojima upozoravaju svoje vršnjake na opasnosti na internetu i daju savjete kako ih izbjeći. Radovi su također prijavljeni na natjecanje „Sigurniji internet“ koje svake godine prati projekt te su postigli odlične rezultate.

Konkurencija je bila velika jer su na natječaj pristigla 564 rada na kojima su radila 1032 učenika. Sudjelovalo je 48 osnovnih i 9 srednjih škola. Samim time, i žiri je bio stroži u razvrstavanju radova. Posebno su istaknuti radovi učenika koji su na najbolji način oblikovali savjete za vršnjake, primjerima pokazali kako se snaći u neugodnim i opasnim situacijama na internetu te pokazali izvrsno snalaženje pri korištenju računala. Nagrađeni su radovi podijeljeni u dvije skupine: najbolji i istaknuti radovi.

Učenici šestog, sedmog i osmog razreda naše škole, zajedno s mentorima, učiteljima informatike Darkom Rakićem i Gorankom Priljeva, izradili su priručnik koji smo nazvali ”Priručnik za one koji misle da znaju sve o sigurnosti na internetu”. U Priručniku se nalaze radovi sljedećih učenika: Iva Jurišić, Dario Galunić, Martina Dostal, Matea Šarčević, Jure Jelić, Dorotea Fumić, Tomislava Žilić, Mihael Delić, Kristina Jaklin, Mateo Smetko, Filip Menhart, Bruno Ivanek, Lea Miljak, Patrik Garden, Karmela Tomac, Sara Abazi, Zvonimir Žilić, Karla Babić, Dino Đudarić, Ana Bošnjak, Corina Šljubura, Domagoj Đođo, Domagoj Jelaš, Kristijan Jaklin, Ivana Tutić, Paola Vonić, Ivana Naglić, Sara Horvatin – Pleše, Gabrijela Milak, Josipa Burić, Ema Kristina Krnjajić, Matija Horvatek, Antonija Žagar, Mateja Nikolić i Lara Medaković.
”Priručnik za one koji misle da znaju sve o sigurnosti na internetu” na natjecanju je ocijenjen kao jedan od najboljih radova.

Učenici petih razreda izradili su virtualne plakate u programu Glogster, a najzanimljiviji radovi izabrani su i poslani na natjecanje. Na natjecanju su u kategoriji najboljih radova nagrađeni Filip Juretić, Lovro Parić Ivčić, Leon Kos i Kristijan Jalšić, a u kategoriji istaknutih radova Ana Peić, Ivan Filipović, Bruno Tutić i Karlo Lekšić.

Virtualne plakate učenika možete pogledati na stranici škole www.os-popovaca.skole.hr/online-plakati/ , kao i „Priručnik za one koji misle da znaju sve o sigurnosti na internetu” www.os-popovaca.skole.hr/prirucnik/index.html

Multimedijalna izložba nagrađenih radova održat će se 25. svibnja 2012. u 11 sati u prostorijama Agencije za zaštitu osobnih podataka.
Čestitamo svim nagrađenim učenicima koji će primiti diplome i nagrade.
Nadamo se da će se ovakvi rezultati nastaviti u budućnosti i veselimo se novom projektu „Sigurniji internet za djecu i mlade“ sljedeće godine.

Goranka Priljeva

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.