Prvi dan škole

Od ponedjeljka 6. rujna u školama diljem zemlje ponovno možemo čuti vesele dječje glasove i smijeh jer je školsko zvono označilo početak nove nastavne godine. Naša škola je otvorila svoja vrata novim đacima prvacima. Njih četrdesetak, zajedno sa svojim roditeljima, okupili su se ispred naše škole gdje su ih dočekali ravnatelj Dražen Mlakar, predsjednik Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Mijo Šepak, gradonačelnik grada Popovače Josip Mišković te dogradonačelnik Lovro Miklaužić.

Prigodnim govorom pozdravili su učenike i roditelje te im zaželjeli uspješan početak nove nastavne godine, a gradonačelnik je u ime Grada Popovače uručio učenicima prigodnu knjigu Hrvatska za djecu.

Sve prisutne smo razveselili prigodnim pjesmicama i recitacijama koje je sa svojim učenicima pripremila učiteljica Snježana Šket.

Nakon prigodnog programa pedagoginja Amadea Izsing Šegec prozvala je učenike koji su tada s učiteljicama Snježanom Šket i Željkom Šimić otišli u svoje učionice gdje su ih dočekali udžbenici i slatki pokloni koje im je darovala naša škola.

Kako bi početak nove školske godine bio što veseliji, učenike su dočekali i prigodno uređeni hodnici i panoi koje su uredili učitelji voditelji Učeničke zadruge Jelenak Klara Markešić, Danijel Markešić, Dražen Čukelj i Snježana Šket.

Osim dočeka prvašića, u našoj školi je upriličen i doček radoznalim petašima koji otvaraju novo razdoblje u svojim životima. Ispred škole petaše i njihove roditelje toplo je pozdravio ravnatelj Dražen Mlakar. Ravnatelj je čestitao na polasku u novu nastavnu godinu, ohrabrio učenike i roditelje te pozvao na suradnju kako bi što lakše prošli novu nastavnu godinu punu izazova. Nakon ravnatelja svojim učenicima predstavile su se razrednice nakon čega su prozivale učenike u svoje A, B i C razredne odjele.

Početke doživljavamo različito i svima su osjećaji pomiješani. Neki se osjećaju znatiželjno, uzbuđeno, sigurno, spremni za sve zadatke, neki možda pomalo nesigurno, preplašeno, nervozno, no kako god se osjećali, budite sasvim sigurni da će sve biti u redu jer zajedno možemo baš sve!

Od srca svim učenicima želimo puno zdravlja, uspjeha, sreće i prijateljstava.

O svome prvom danu u petom razredu pisala je učenica 5. a razreda, Petra Košćal.

            Danas mi je bio prvi dan petoga razreda. Bila sam toliko uzbuđena da sam prethodnu noć jedva zaspala.

            Ujutro sam bila sretna što je došao taj dan. Uzbuđenost je rasla dolaskom pred školu. Bio je topao sunčan dan. Ispred škole su nas dočekali ravnatelj i razrednice petih razreda. Pozdravili su nas i poželjeli nam sve najbolje, a ja sam ubrzo prozvana u svoj 5. a razred. Razrednica Maja nas je prozvala i odvela u učionicu. Lijepo nam se predstavila i upoznala sa svima nama. Svatko od nas je rekao nešto o sebi. Govorila nam je o rasporedu, novim predmetima, pravilima i o ponašanju u školi zbog COVID-a. Dan je bio uzbudljiv.

Kada sam došla kući mami sam prepričavala svoj uzbudljiv i veseo dan. Veselim se školi, druženju s prijateljima, učenju i novim počecima.

 

Petra Košćal, 5.a razred

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.