Popovčanka na Državnom natjecanju iz engleskog jezika

Alisa Zobel, učenica 8.a razreda OŠ Popovača, osvojila odlično treće mjesto na Državnom natjecanju iz engleskog jezika

U Makarskoj su od 13. do 15. svibnja na Državnom natjecanju iz engleskog jezika sudjelovali učenici osmih razreda osnovnih škola i učenici drugih i četvrtih razreda srednjih škola koji su ostvarili najbolje rezultate na školskim i županijskim natjecanjima. Natjecanje se provodilo u šest kategorija: 8. razred osnovne škole, 2A (drugi razred gimnazija), 2B (drugi razred strukovnih škola), 4A (četvrti razred gimnazija) i 4B (četvrti razred strukovnih škola). Svi učenici školovani na engleskom jeziku dulje od jedne školske godine natjecali se na zajedničkoj Listi C. Sudjelovalo je 110 učenika koje je pripremalo i pratilo 88 mentora.

Našu školu predstavljala je učenica Alisa Zobel i njezina mentorica Snježana Pavić. Njenoj sestri Sari nedostajala su samo dva boda da ode u Makarsku.

Prvoga dana natjecanja učenici su pisali test koji se sastojao od sastavka, slušanja s razumijevanjem, razumijevanja pročitanoga teksta i uporabe jezika (gramatika), nakon čega su objavljeni rezultati. Alisa Zobel je u sva četiri zadataka postigla 75 bodova od mogućih 80 i bila prva na ljestvici poretka.

Drugog su dana svi učenici pristupili usmenom dijelu ispita, nakon čega je izrađena tablica konačnoga poretka i proglašeni su pobjednici. Alisa je zauzela visoko 3. mjesto. Prema riječima njene učiteljice engleskog jezika Snježane Pavić, Alisa Zobel je prava pobjednica.

Svim učenicima uručene su pohvalnice za sudjelovanje na Državnom natjecanju, a najboljim učenicima, odnosno onim učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta, uručena su priznanja i pokloni British Councila. Svim mentorima učenika i članovima Državnoga povjerenstva, koji su izrađivali testove, ispitivali učenike i ispravljali testove uručene su zahvalnice. Članica Državnog povjerenstva je i prof. Snježana Pavić, koja je ove godine bila ispitivač i ispravljač u kategoriji 2B, stoga je kao pratitelj Alisi išla i učiteljica Dunja Mijović.

Snježana Pavić
 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.