Pjesniče, vraćam ti dug!

S riječima prijateljujemo

Ovo moramo ponoviti-složili su se sudionici 2. pjesničkog susreta Pjesniče vraćam ti dug ! održanog 22.studenog u našoj školi.

Brojem sudionika skromniji od prošlogodišnjeg, ovogodišnji susret, posvećen velikom hrvatskom pjesniku Dragutinu Tadijanoviću, oduševio nas je zanimljivošću. Započeo je upoznavanjem sa životom i djelom pjesnika kroz prezentaciju Antonija Šebalja.
S Tadijanovićevom su nas poezijom upoznale, čitajući odabrane stihove, Sara Horvatin Pleše, Martina Mišković, Maja Gredelj, Stjepana Vinceković, Dorotea Rošin, Silvija Mihaljević,Karmela Tomac, Ognjena Ražov-Radić, Andreja Sekereš, Dora Babić, Ivana Pleše, Mateja Nikolić i Katarina Pranjić. Ove su osmašice u vlastitom odabiru pripremile antologijske pjesme poput Na stolu kruh, Svjetiljka ljubavi, Dugo u noć, u zimsku bijelu noć, Prijateljstvo riječi…
 

Susret je završio kvizom u kojem su prisutni mogli provjeriti koliko poznaju život i djelo Dragutina Tadijanovića.
 

Bilo je zanimljivo i drugačije i potaklo nas je da zavirujemo malo češće u zbirke poezije – rekao nam je nakon susreta osmaš Patrik Harapin – a budući da su Srebrne svirale osmašima lektira, šteta je što nisu mogli svi sudjelovati.

Matija Bunčić, 8.d
Karla Prebeg, 8.d

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.