Foto i Video – Paraolimpijski dan u Osnovnoj školi Popovača

Hrvatski paraolimpijski odbor organizirao je Paraolimpijski dan u našoj školi

Hrvatski paraolimpijci postižu zavidne sportske rezultate kao što su tri zlatne i jedna srebrna medalja na Paraolimpijskim igrama u Pekingu, a sve je to rezultat intenzivnog rada i volje svih uključenih.

Cilj Hrvatskog paraolimpijskog odbora je da putem organiziranja Paraolimpijskog školskog dana (koji se 28.veljače 2013. održao i u našoj školi) upozna širu javnost s postignućima paraolimpijaca te da se širi tolerancija cjelokupnog društva i ruše barijere između osoba s invaliditetom i onih bez invaliditeta.

Tim trenera i animatora želi osvijestiti vrijednosti Međunarodnog paraolimpijskog pokreta i ostvariti  uvažavanje sportskih postignuća osoba s invaliditetom, pomoći pri prihvaćanju individualnih razlika, osvijestiti stav da je bavljenje sportom pravo svakog čovjeka i ojačati socijalnu podršku sportu.

U našoj je školi održano nekoliko radionica. U sportskoj dvorani aktivnosti je organizirao gospodin Nikola. Jedna je grupa sjedeći igrala stolni tenis, druga je pomoću štaka obilazila čunjeve, a treća je čunjeve obilazila s povezom preko očiju.

Predavanje o paraolimpijskom sportu održao je gospodin Ivica Vugrinec. On je ukazao na činjenicu da paraolimpijski sportaši  naporno rade, a on sam je, trenirajući, upoznao mnoge nove ljude, gradove pa čak i kontinente. Bavi se streličarstvom (luk i strijela) te stolnim tenisom.

Gospodin Damir Frntić iz Paraolimpijskog odbora prikazao je i otvorio raspravu o filmu s Paraolimpijskih igara u Pekingu 2008. godine.

Učenici su goste dobro prihvatili te su aktivno sudjelovali u svim aktivnostima.

Ivana Naglić, Luka Naglić, 7.d

 

Video

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.