Neka susret krene!

Gospođe učiteljice s početka 20.-og st.

Gospođe učiteljice s početka 20.-og st.

LIDRANO – Smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola.

 Sudjelujete li u radu literarne, dramske ili novinarske skupine vaš će trud biti nagrađen nastupom na Županijskoj smotri LIDRANO. Smotra je to, a ne natjecanje, nema poretka, ali najuspješniji mogu od školske razine, preko gradske i  županijske doći čak do Državne smotre.

Smotra je susret učenika i njihovih mentora na kojoj pokazuju ono što su tijekom godine radili, oko čega su se trudili te dobiju povratnu informaciju o kvaliteti svog rada.

Ove je godine Županijski LIDRANO bio održan u OŠ Novska, 22.veljače. Domaćini su nas dočekali odjeveni u kostime s početka 20.st. te su uprizorili nastavu u učionici iz istog razdoblja. Klečanje na kukuruzu i stajanje pred pločom kao odgojne mjere, molitva prije početka nastave, pločice i kreda kao jedina didaktička pomagala odveli su nas u drugačiji svijet i podsjetili nas u kolikoj smo danas prednosti sa svim što nam je omogućeno u odnosu na  generaciju naših pradjedova i prabaka.

Našu je školu predstavila dramska skupina voditeljice Martine Večerin s predstavom Ružno pače te Klara Dolenčić, učenica 5. razreda koja je izvela monolog Živjele pohvale pod vodstvom učiteljice Martine Ivić. I među školskim listovima imali smo predstavnika: naš školski list Dječje sunce.

 Kristina Jaklin  8.d

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.