MATURALNO PUTOVANJE 2016. – MURTER

13434050_10208668282921176_695870662_nDAN ČETVRTI

Stigao je i posljednji dan našeg putovanja. Prebrzo. Nakon doručka posjetili smo grad Nin. Obišli smo Solanu Nin čiji krajolik je ujedno i ornitološki park i saznali da i u iznimno slanoj vodi postoje organizmi kojima takvo stanište odgovara. Rak slaništar, riba obrvan i ptica vlastelica samo su neke od životinja koje smo imali priliku upoznati. Sol se proizvodi u 112 bazena i to potpuno prirodno, bez utjecaja čovjeka. Najkvalitetnija sol je sol pod nazivom Cvijet soli, nazvana tako jer se taloži na površini u obliku latica cvijeća.

Osim solane, u Ninu smo obišli i najmanju katedralu na svijetu te kip biskupa Grgura Ninskog.

Nakon ručka posjetili smo Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu gdje smo razgledali njegovu rodnu kuću, iz prve ruke vidjeli kako funkcioniraju neki njegovi izumi te pogledali kratki film o njegovom životu i genijalnosti.

U Smiljanu je završio službeni dio puta. Krenuli smo kući. U autobusima je prevladavala pjesma i vedro raspoloženje, no istovremeno smo bili tužni što naše druženje završava. No, ljeto će brzo proći. Radujemo se ponovnom okupljanju početkom rujna kad ćemo sve dogodovštine pročešljati još tisuću puta.

Do nekog drugog izleta, pozdravljaju vas vaši sedmaši!

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.