Kampanja Vijeća Europe za prevenciju seksualnog nasilja nad djecom

U sklopu Akcijskog plana provedbe kampanje Vijeća Europe za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom u Republici Hrvatskoj, a pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u našoj smo školi tijekom listopada educirali 331 učenika od 1. do 5. Razreda. Učenici od prvog do četvrtog razreda educirani su putem igrokaza „Kiko i ruka” te predavanjem psihologinje Dragice Visković na temu „ Pravilo donjeg rublja“ i „ Dobre i loše tajne“, dok su učenici petih razreda slušali samo predavanja.
Tijekom drugog polugodišta psihologinja će nastaviti s Kampanjom i u područnim školama Osekovo,Potok,Gornja Jelenska, Stružec i Voloder.

Evo što su nakon edukacije rekle Lara i Anamarija iz 5.d
Ako nas netko dira, a mi to ne želimo, trebamo nekome reći jer to nije u redu. Ne smijemo stavljati svoje slike na facebook i dopisivati se s nepoznatima jer nam mogu nauditi. Ne smijemo ulaziti nepoznatim ljudima u auto jer nam se može dogoditi nešto loše. O svemu tome treba razgovarati i odmah prijaviti ako nam se išta od ovoga dogodi.

Više informacija o samoj Kampanji možete pogledati na :
http://www.mobms.hr/razno/kampanja-vijeca-europe-za-zaustavljanje-seksualnog-nasilja-nad-djecom.aspx
Dragica Visković, psiholog


 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.