„Joško“- novi stanovnik našeg školskog parka

Uoči uskrsnih praznika pa tako i Dana planete Zemlje male ekologe naše škole posjetio je striček Filip, inače dipl. ing. šumarstva. Priredio nam je vrlo zanimljivo i poučno predavanje o šumama našeg zavičaja, naše domovine i naše Zemlje. Imali smo prilike naučiti koliko su šume važna staništa za opstanak našeg planeta. Posebno nam je bilo zanimljivo slušati i promatrati slikovne prikaze o naj…najveće stablo, najviše stablo, najstarije stablo…

Izuzetno je zanimljivo bilo promotriti, dotaknuti i osjetiti okaminu komada drveta koja potječe prije vremena dinosaura, brojne sjemenke naših vazdazelenih  i listopadnih stabala, pa i one iz dalekih egzotičnih krajeva.

Nakon zanimljivog predavanja krenuli smo u naš park kako bismo posadili  mlado stablo sibirskog brijesta, lat. Ulmus pumila L, koje nam je donio i poklonio stiček Filip. Ubrzo smo se dogovorili da ćemo mu dati ime „Joško“.

Pa eto, želimo da „Joško“ sretno i sigurno raste u našem parku, da ubrzo postane stanište ponekoj ptici  ili nekoj drugoj životinjici, a nama djeci da pruža hladovinu za vrijeme toplih i sunčanih dana i  zadovoljstvo dok ga promatramo kako raste, baš kao i mi…

Mali ekolozi Danijela, Dora, Laura, Karla, Dorijan, Noa, Noa, Leo, Fran, Zvonimir, Ella, Mihael, Patrik i učiteljica Željka.

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.