Jesen u školi

Završetkom nastave na daljinu vratili smo se u našu školu gdje nas je dočekalo lijepo iznenađenje. Vrijedne ruke naših zadrugara uredile su školu u predivnom jesenskom ruhu. Razgovarali smo s vjeroučiteljicom Klarom Markešić koja nam je otkrila kako inače teku pripreme oko uređenja i samo uređenje. Budući da je za uređenje potrebno puno rekvizita, kreativnosti i mašte, zanimalo nas je kako se nabavljaju potrebni rekviziti. Saznali smo da je učiteljica Snježana Šket velika kolekcionarka, rizničarka i čuvarica kulturne baštine te da upravo ona prikuplja i nesebično daje na raspolaganje većinu rekvizita, koje se ovisno o prigodi, izlaže u školi. Dio materijala potrebnih za predivne jesenske dekoracije nabavila je škola, dio sredstava pripada UZ „Jelenak“, a tikve je donirala učiteljica Željka Šimić. Na pitanje kako se rađaju ideje, vjeroučiteljica Klara nam je rekla da se ideje za ukrase rađaju spontano kroz razgovor o prigodi o kojoj se radi te da uvijek nastoje napraviti nešto posebno.

Budući da je ovo vrijeme obilježeno pandemijom, saznali smo da su do pandemije ukrase izrađivali zadrugari i voditelji zadružnih sekcija, a zbog novonastalih prilika i sigurnosnih mjera, učitelji su preuzeli sav posao na sebe. Za ovu prigodu koja nas je sve obradovala i oduševila svojim toplim bojama, dekoriranje škole su odradili učitelji Snježana Šket, Dražen Čukelj, Danijel Markešić, Igor Taritaš s učenicima koji su uključeni u estetsko uređenje škole i Klara Markešić. Svojim radom uspjeli su obradovati učenike i djelatnike škole te naš svakodnevni prostor učiniti posebnim, ugodnim i veselim.

Kao u svakom poslu najbitnije je odraditi dobre pripreme koje su za ovu prigodu trajale tri do četiri popodneva, a za samo postavljanje je trebalo oko četiri sata. Radove naši zadrugari uglavnom izvode nakon nastave i subotom. Pohvalno je što nastoje što više koristiti prirodne i reciklirane materijale, a zbog praktičnosti kombiniraju i neke trajnije umjetne materijale koje je moguće koristiti u svim prigodama. Zahvaljujemo našim učiteljima i učenicima koji sve rade s puno ljubavi i trude se da se našoj školi osjećamo voljeno. Jedva čekamo nove ideje i dekoracije!

Anamarija Florijanović i Viktorija Milek, 8.b

 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.