Dan sjećanja na Vukovar

Ne štedite ljubav ako je imate. Dajte djelić svoje ljubavi prvome do sebe i bit će manje neprijatelja. Za početak dovoljno je i to.

(S. Glavašević, Priča o neprijateljima)

Nemoguće je da dođe i jedan studeni, a da se pri tom ne sjetimo Siniše Glavaševića, Blage Zadre, Jean-Michelea Nicoliera, djevojčice u plavom kaputiću, Trpinjske ceste, Vukovarskog vodotornja, Kukuruznog puta spasa, djece bez djetinjstva, mladih bez mladosti i starijih bez mira.

Svaki studeni u svima nama budi osjećaj tuge i boli. Sjećanje na jedan od najtragičnijih dana u hrvatskoj povijesti diljem Republike Hrvatske obilježava se molitvom, paljenjem svijeća i minutom šutnje za sve hrvatske branitelje i civile, za heroje koji su svoj život položili za domovinu i našu budućnost. U našoj školi smo se različitim aktivnostima u razrednoj i predmetnoj nastavi s tugom i ponosom prisjetili svih naših heroja, a zatim smo ispred škole simbolično zapalili lampaše u obliku vukovarskog tornja i srca. Svjetlost lampaša neka sve podsjete na vjeru u ljubav, mir i slobodu.

Neka im je vječna slava i hvala!

 

 

 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.