Dan planeta Zemlje

Još davne 1969. godine javila se ideja o obilježavanju Dana Zemlje, a od 1990. godine u Hrvatskoj se službeno počeo obilježavati svakog 22. travnja u godini.

Ove godine rođendan Zemlje smo proslavili u svojim kućama razmišljajući o svim blagodatima koje nam je dala. Potaknuti razmišljanjem o vrijednostima Zemlje, sa svojim smo učiteljicama i učiteljima razgovarali te zapisali i nacrtali razne poruke, pjesme i crteže. Cilj obilježavanja Dana planeta Zemlje je skrenuti pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji, a ponajviše i nažalost zbog ljudskog faktora. Često nesvjesno onečišćujemo prirodu i na taj način dovodimo u opasnost našu Zemlju, ali i nas same.

Učenici četvrtih i petih razreda ove godine odlučili su svojim porukama i crtežima izraziti što misle i što žele Zemlji i ljudima kako bi nam svima budućnost bila što čišća i vedrija. Iako poštujemo upute #ostanidoma, bili smo kreativni i poslali poruku Zemlji kako ne bi zaboravila da njezini najmlađi misle na nju.

Učiteljice predmetne nastave i učenici

 

 

Učenici 1. b razreda svojim su likovnim radovima te sađenjem biljaka kad svojih kuća, obilježili ovaj dan kako bi upozorili na važnost brige o planetu.

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.