Antonija Jurišić – državna prvakinja iz povijesti

OLYMPUS DIGITAL CAMERADržavno natjecanje iz povijesti održalo se od 17. do 19. travnja u Lovranu, a učenica 7. A razreda OŠ Popovača, Antonija Jurišić,  osvojila je, uz podršku mentorice Manuele Kujundžić, prvo mjesto. Pročitajte kako se provela i s kakvim se dojmovima vratila iz Lovrana.

 

 

Učenje se isplati

 

Nakon dugog iščekivanja napokon je došao i taj dan! Odlazak na XIV. Državno natjecanje iz povijesti… Sve u svemu,to su bila tri lijepa dana uživancije,upoznavanja novih prijatelja i prekrasnih krajeva. Ukratko ću ih opisati:

 

SRIJEDA,17.TRAVNJA 2013.

 

Vožnja je bila duga i iscrpljujuća,pa smo jedva čekali da se smjestimo. Već u busu sam se sprijateljila s cimericom Dunjom,a poslije, u hotelu, i s Lucijom. Soba u hotelu Excelsior je bila vrhunska i veoma udobna. Nakon nekoliko sati provedenih u njoj,otišli smo na otvaranje natjecanja u OŠ Viktora Cara Emina. Svečanost je počela oko 19.00 h. Poslije himne slijedili su govori domaćina,razni izvođači s pjesmama i monologom,a bilo je i borbe vitezova članova Reda čuvara grada Zagreba. Nakon otvorenja smo večerali i otišli na spavanje.

 

ČETVRTAK,18.TRAVNJA 2013.

 

Nakon doručka pošli smo u školu na pisanje testa.Natjecanje je počelo u 9.00 i trajalo je puni sat. Test je bio veoma opširan i bila sam prosječno zadovoljna time što sam napisala. Nakon natjecanja smo posjetili  izložbu Crna noć je šapićala. Došlo je i vrijeme ručka,a onda i izleta. Naša grupa je išla u Kastav (s nama su išli i mentori,moja mentorica je bila Manuela Kujundžić) i imali smo što vidjeti. Posjetili smo Stari grad,Crkvicu sv. Lucije, Lokvinu, Kaštel, OŠ Milana Brozovića  i još mnogo toga. Izlet je bio fantastičan,šteta što je kratko trajao. U 18.00 su bili  neslužbeni rezultati. Nestrpljivo smo pojurili prema školi i saznala sam da sam pobijedila! Odmah je slijedilo zivkanje svakoga,a uzbuđenje je raslo. Test sam riješila s odličnim postotkom -96%.  Uzbuđeni, večerali smo i otišli na spavanje.

 

PETAK,19.TRAVNJA 2013.

 

Doručkovali smo i pošli na mini izlet u Opatiju. Posjetili smo prvi hrvatski hotel Kvarner,Hrvatsku ulicu slavnih,Lungomare itd. A onda je slijedilo ono najbolje – dodjela nagrada! Sve je bilo veoma svečano. Nagrade su bile veoma lijepe. Dobila sam priznanje, knjigu s povijesnom temom i  medalju. Pomalo tužni što je sve gotovo,ručali smo i s već prije spakiranim kovčezima krenuli kući. U posljednjem razgovoru cimerica Dunja i ja dobro smo se nasmijale,dogovorile da se vidimo dogodine i zaključile: UČENJE SE ISPLATI!

 

 

 

                                                                            Antonija Jurišić 7.a

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.