44. sabirna akcija SOLIDARNOST NA DJELU

Vaš dar za pravu stvar

crveni-krizUčenici Osnovne škole Popovača od 5. do 8. razreda (A i B turnus) sudjelovali su u 44. akciji udruge Crveni križ pod nazivom “Solidarnost na djelu 2016.” s ciljem prikupljanja sredstava za osobe kojima je pomoć potrebna. Sudjelovala su 92 učenika. Ovogodišnja se akcija provela u četvrtak, 13. listopada 2016. godine u vremenskom razdoblju od 8,00 do 18,00 sati pod nazivom “Vaš dar za pravu stvar“.

Učenici su bili podijeljeni u timove po ulicama i okolnim mjestima. Svaki od učenika u timu je imao svoju ulogu: netko je zapisivao iznose donacija te ime i prezime osobe koja je novac donirala, netko je sakupljao novce, a netko dijelio kartice zahvalnosti. Gotovo svi građani Popovače, Gornje Jelenske, Volodera, Osekova, Potoka i Strušca koji su se našli kod kuće, spremno su donirali sredstva te je skupljen izuzetno velik iznos, čak 12.392,26 kn. Za prikupljeni novac bili su uručeni bonovi zahvalnosti s naznakom vrijednosti, numerirani i ovjereni žigom Crvenog križa, a učenici sudionici u akciji imali su oznake Crvenog križa. Bonovi zahvalnosti su u apoenima od 5,00 kn.

Učenici su zadovoljni obavljenim poslom, a mnogi od m_imag2459njih nadaju se da će još koji put imati priliku sudjelovati u humanitarnom radu i na taj način doprinijeti jednom malom koraku ka rješavanju velikog svjetskog problema.

Zahvaljujemo našim učenicima i svim ljudima dobre volje na sudjelovanju i doprinosu u akciji “Solidarnost na djelu”.

Vjeroučitelj Danijel Markešić

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.