3. nacionalno natjecanje u čitanju naglas

m_DSCN0447Dom kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku i ove godine bio je domaćin 3. nacionalnog natjecanja u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda. Natjecanje se održavalo dva dana, 19. studenog za učenike od 3. do 5. razreda, a 20. studenog za natjecatelje od 6. do 8. razreda. Naša škola organizirala je prijevoz autobusom za učenike dramske, recitatorske i novinarske skupine, kao i ostalih učenika koji su sudjelovali u Školskom natjecanju u čitanju naglas 2015. godine.

Na 3. nacionalnom čitanju naglas sudjelovalo je 14 natjecatelja iz više županija. Sisačko – moslavačku županiju predstavljao je učenik naše škole Lovro Ivić.

Svaki natjecatelj predstavljao je knjigu po vlastitom izboru. Predstavljanje djela trajalo je najviše pet minuta. U prve dvije minute natjecatelj je trebao usmeno obrazložiti svoj odabir na što inovativniji i kreativniji način bez korištenja ikakvih tehnoloških pomagala. Ostale tri minute bile su predviđene za izražajno čitanje naglas.

Nakon što su svi natjecatelji završili, komisija je proglasila pobjednike. Natjecatelj s najviše glasova publike bio je Lovro Ivić. Treće mjesto osvojio je Emir Kudić iz Istarske županije s knjigom Pustolovine Huckelberry Finna. Drugo mjesto osvojila je Ana Leona Lončar iz Koprivničko – križevačke županije s knjigom Bio sam čuvar stare mame Katarine, a prvo mjesto osvojio je Marko Sekulić iz Vukovarsko – srijemske županije s knjigom Zbirnik priča, Četvorka iz engleskog.

Bruna Križanić, 7.b

Laura Bulatović, 7.b

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.