Županijsko natjecanje iz informatike u OŠ Popovača

U petak 11. ožujka 2022. godine naša škola još je jednom bila ponosni domaćin Županijskoga natjecanja iz informatike.

U 9 sati u predvorju škole svečano je otvoreno natjecanje na kojemu su se okupili najbolji učenici informatičari naše županije i njihovi mentori. Himnu Lijepa naša domovino otpjevao je školski zbor, a zatim i pjesmu J. S. Bacha, Ah, što volim. Prisutne je riječima dobrodošlice pozdravio ravnatelj Dražen Mlakar, a puno sreće i uspjeha svim učenicima i mentorima poželio je i predsjednik Županijskoga povjerenstva Darko Rakić.

Na natjecanju su sudjelovala 94 učenika. Učenici su bili raspodijeljeni u četiri kategorije: Logo, Algoritmi, Osnove informatike i Digitalne kompetencije.

Među najuspješnijima je učenik Ivan Prikratki, koji se u kategoriji Logo za 5. razrede s maksimalnim brojem bodova plasirao na državno natjecanje. Izvrsne rezultate ostvarili su i Petra Košćal, Ivan Devčić Galunić, Jan Ložar i Ivano Pleše.

Svim učenicima i mentorima čestitamo na trudu i pokazanome znanju, zahvaljujemo svima na pomoći i doprinosu u provedbi natjecanja, a našem Ivanu želimo puno uspjeha na državnom natjecanju!

 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.